Achterhoek: Zelhem – Halle

In gemeente Bronckhorst zijn 12 windturbines nodig. Zegt de gemeente. Dat stuitte op wat weerstand. Van mensen die in de buurt wonen. Maar waar in de buurt? Want de locaties werden nog niet gedeeld. De mensen achter Natuurlijk Landschap Heidenhoek zijn niet voor een gat te vangen en legden de hand op een kaart:

In de afgelopen periode organiseerde de RES Achterhoek verschillende online sessies, waarvan sommige openbaar. Andere sessies waren ‘verboden toegang’ voor burgers.
Uit onze achterban kregen we toch een kaart toegespeeld, uit één van deze geheime sessies.

Het is de ‘Belemmeringenkaart voor windenergie’.

Het is zoekgebied, dus de exacte locaties zijn niet bekend. Op basis van de kaart hebben we de volgende beelden kunnen maken.

N330 bij Halle

Halle Nijmansweg

Meeneweg

Ruurloseweg bij Baakse Hoeve

Dwarsdijk

Halsedijk Marienvelde

Heurneweg in Halle Heide en Heidesmid

Heurneweg in Halle Heide

Kuiperstraat bij Halle Heideweg

Kuiperstraat Halverwege

Kuiperstraat begin

Door |2021-05-05T08:33:04+02:004 mei 2021|Achterhoek, Bronckhorst|14 Reacties

14 reacties

 1. Yvonne de Wilt 5 mei 2021 om 14:47- Antwoorden

  Ik mag toch hopen dat wij geen 4 windmolens in onze achtertuin krijgen. Blijkbaar is alles toch al beslist en hebben wij niets meer in te brengen

 2. Erna Eenink 6 mei 2021 om 11:55- Antwoorden

  Er zijn toch nog wel andere plekken in de gemeente Bronckhorst als alleen in Halle Heide? Gemeente Bronckhorst is de grootste gemeente in Gelderland!!!waarom moet alles dan op een kleine plek geprutst worden??? We hebben het LOG ook al!!! Ga eens aan de kant van Vorden ,Hengelo rondkijken daar is vast ook wel een mooi plekje waar wat molens kunnen staan zonder dat iemand daar last van heeft!! Wees zuinig op je inwoners!!!

 3. Ton de groot 6 mei 2021 om 19:21- Antwoorden

  Halle, het afvoerputje van de gemeente Bronckhorst, zet het maar in Vorden neer!! Of mag daar niets komen omdat daar raadsleden wonen ??

 4. diny 6 mei 2021 om 21:06- Antwoorden

  dit wil je toch helemaal niet?? nergens….

 5. Rob 6 mei 2021 om 21:12- Antwoorden

  Windmolens bij gemeentehuis neer zetten!!

 6. Ronny Roelofs 6 mei 2021 om 21:14- Antwoorden

  Asociaal om deze molens überhaupt in bewoonde gebieden te plaatsen.helemaal besodemieterd.

  • Dien 7 mei 2021 om 16:52- Antwoorden

   Je hebt helemaal gelijk

 7. Momberg 6 mei 2021 om 21:45- Antwoorden

  Belachelijk dit allemaal laten we hopen dat we er nog iets tegen kunnen doen met ze alle

 8. Michel 6 mei 2021 om 21:51- Antwoorden

  67% van de mensen in Bronckhorst heeft zich via enquete uitgesproken tegen windmolens. Je zou denken dat de politiek dit ter harte moet nemen en naar alternatieve oplossingen gaat zoeken. Dat ze dat (zo goed als zeker) niet doen leidt begrijpelijk tot boosheid en frustratie. De lokale politici die ook tegen (hoge) windmolens zijn en geen ambities hebben richting provinciale en/of nationale politiek moeten dus vanuit de bevolking uitgebreid gesteund worden om ‘hun poot stijf te houden’. Stuur voor 12 mei as een brief of mail met argumenten aan een raadslid naar keuze waarom er geen windmolens moeten komen in Bronckhorst. CDA en GBB geven waarschijnlijk de meeste kans omdat zij tegen (hoge) windmolens zijn.

 9. Lisa 6 mei 2021 om 23:35- Antwoorden

  DOE JE OOK MEE IN DE ACTIE TEGEN MONSTERTURBINES (250m hoog)!!

  Klik op onderstaande link om je aan te melden

  https://doodle.com/poll/7pviwu7casbw59h9?utm_source=poll&utm_medium=link

 10. Hans 9 mei 2021 om 11:47- Antwoorden

  Er moeten in geen windmolens komen in de gemeente Bronckhorst maar ook niet in de rest van Nederland. In de telegraaf van vrijdag 7 mei heeft Ronald Plasterk een heel goed stuk geschreven waarom het gebruik van windmolens geen oplossing is. De toekomstige generatie wordt door het gebruik van windmolens opgezadeld met het probleem van het opruimen van de materialen die voor een groot deel niet recyclebaar zijn. Als dat de manier is om de wereld te redden dan zijn we volgens mij verkeerd bezig.

 11. Gerrit 11 mei 2021 om 14:52- Antwoorden

  Geen windmolens in bronckhorst en als de gemeente het toch door willen drukken dan maar in hun eigen tuin, (bij de raadsleden van bronckhorst ,b.v)

 12. Jan 21 mei 2021 om 13:58- Antwoorden

  Vooral niet in de omgeving van de vier “vitale” kernen waar de gemeente zo op gericht is. En mochten ze eventueel toch ergens geplaatst worden dan roep ik iedereen op om tot hertaxatie van onroerend goed over te gaan. Scheelt toch weer een aanzienlijk bedrag onroerend goedbelasting. Mocht hierdoor het tarief omhoog gaan, dan betaald in ieder geval iedereen mee.

 13. Tamara 14 januari 2022 om 09:04- Antwoorden

  Windmolens nergens plaatsen, impact omgeving is gewoon te groot. Sinds gisteren staan twee klein type windmolens bij een bio-industrie bedrijf tussen Zelhem en Hengelo. Deze kleine zorgen al voor een gekmakende bromtoon. Los van het feit dat deze kleine windmolens precies op hoogte opereren van het fourageergebied van boerenzwaluwen en torenvalken (en die leven hier), mogen ook boerenbedrijven niet ten koste van het welzijn van omwonenden, nog meer geluidshinder veroorzaken.

Geef een reactie