Alphen-Chaam

Alphen-Chaam lijkt op Alphen aan den Rijn in 2 opzichten. De naam Alphen natuurlijk, maar ook de RES ambitie. Beide gemeenten hebben bovenop de RES doelen nog meer windturbines gepland. Alphen-Chaam stelt zelfs voor om 3 maal zoveel te doen als zou hoeven. Een echte gemeenteraads-aangelegenheid dus.

Een bezorgde inwoner stuurde ons dit stuk waarin de zoekgebieden tussen Baarle Nassau en Alphen te zien zijn. De lokale pers en de website van gemeente Alphen-Chaam geven een verhelderend inkijkje op de werkwijze. De gemeente tekent voor 3 keer zoveel als de RES ambitie in. Er komt weerstand, waarop de wethouder uitlegt dat er niks concreet is. Zal je aan het eind van het liedje zien dat de RES ambitie gehaald wordt terwijl de wethouer 2 zoekgebieden liet schrappen omwille van de bevolking. Win-win: Wethouder kan vertellen dat hij de inwoners serieus heeft genomen en bij het RES samenwerkingsverband kan hij zeggen dat hij de doelen gewoon haalt. Sluw van de wethouder.

Bij deze dan onze impressies van MOGELIJKE windturbines. Bovenste foto is gemaakt vanaf de N260 bij Boshoven. De foto kijkt in Oostelijke richting.

Hieronder de Westelijke richting.

Op de Gemeentesite komt te staan wanneer en waar inspraakbijeenkomsten zijn. De raadsleden staan er ook op zodat u ze kunt emailen of bellen. De gegevens van de griffie zijn er ook.

RES planHet West Brabantse RES document
Op te wekken TWh
Percentage van totale gemeenteverbruik(Zoek het totale verbruik van je gemeente hier: Energietransitie)
Wanneer klimaatneutraal/energieneutraal
Lokale actiegroep Hier had uw actiegroep kunnen staan
Aantal windturbines
Windturbinelokaties
Aantal Hectare zonneveld
Zonneveldlokaties
Biogas vergister
Nucleair
Schatting jaarlijkse SDE subsidie
Subsidiekosten per huishouden
Door |2021-04-03T09:46:44+02:003 april 2021|Alphen-Chaam, West-Brabant|2 Reacties

2 reacties

  1. Robert 3 april 2021 om 11:06- Antwoorden

    Geen windmolens in de ABG gemeenten!

    • Bart Lauwaars 3 april 2021 om 15:09- Antwoorden

      Wat is uw voornaamste bezwaar tegen- en wat zou u als alternatief voorstellen voor windturbines? De overheid geeft enkel de mogelijkheid om met wind- en zonne-energie stroom op te wekken.

Geef een reactie