Heel Helmond in de zon

Stichting Geledingszones Stiphout stuurde ons dit kaartje van Helmond. De rode gebieden worden allemaal beschouwd als mogelijke plekken om zonne-energie op te wekken. De daken van huizen zijn in het kaartje niet meegenomen. Maar praktisch overal ziet de gemeente ruimte voor zonneparken. Wij vonden het niet in de RES, en dat kan! De zonnevelden in Helmond zitten niet in het RES beleid. De Gemeente heeft hier eigenhandig zonder afstemming deze lokaties aan toegevoegd.

Om niet overal tegen een silicium-sahara aan te lopen kijken als je erop uit gaat met het hondje of de kinderen hoort er altijd een “inpassingsplan” bij. Dat betekent vaak dat er struiken om het terrein geplaatst worden.

Deze foto is gemaakt op de hoek van de Venstraat en de Leemkuilenweg. Bijna iedereen in Stiphout kent het plekje, want het is een paar honderd meter van de tennisclub.

Door |2021-01-26T19:45:12+01:0018 januari 2021|Helmond, Metropoolregio Eindhoven|3 Reacties

3 reacties

 1. Veld in t C 20 januari 2021 om 12:57- Antwoorden

  Diep en diep triest.
  Ronduit misdadig om zo je inwoners te straffen.
  Leg die rommel ergens waar je er niemand mee pest.

 2. Petra Vrielink 21 januari 2021 om 09:15- Antwoorden

  Wat een gedrochten. Al onze natuur gaat er aan. “Leefomgeving”? Ik vertrouw er voor geen meter op dat deze omgeving er “zogenaamd” mooier van wordt. Er wordt zeker van alles kapot gemaakt en weggehaald omdat het toch in de weg staat, weggetjes verhard omdat het makkelijker toegankelijk is, en verlichting aangelegd omdat dit veiliger is ……. het gebied is prachtig zoals het is!!hier zitten uilen en reeen en andere dieren die beschutting zoeken en donkerte nodig hebben. Zoek gebieden op weg van het dorp, wijken. Doe het op een industriegebied, op daken …..
  blijf weg uit dit mooie gebied!! Eens dat het zonne-park (wat een woord) er ligt, gaat het noooooit meer weg!

 3. Eindelijk komt er enige discussie op gang of dit beleid ruimtelijk wenselijk is in ons land. Deze vraag is nooit te zijn gesteld aan de klimaattafels, en al helemaal niet aan de bevolking zelf.

  Draagvlak ontbreekt terwijl de plannen al klaar zijn.

  Gemeente Helmond doet hier nog een schep bovenop. Buiten de RES om heeft de gemeente nog circa 400 hectare (!) zonneweide nodig binnen haar gemeentegrenzen en de eerste zonnecowboys zorgen al voor de nodige onrust… ga door met informatie verstekken @resinbeeld!

Geef een reactie