Kaag en Braassem

Dit is een schitterende foto van de Kalkmolen in de laaghangende mist bij Hoogmade. Op de achtergrond hebben we de toekomstige windturbine geplaatst. Dit is één van de mooiste foto’s die we hebben gekregen van een bezorgde inwoner. We stellen voor om de megaturbine te vernoemen naar de verantwoordelijk wethouder Inge van der Meer (D66).

Op de Gemeentesite komt te staan wanneer en waar inspraakbijeenkomsten zijn. De raadsleden staan er ook op zodat u ze kunt emailen of bellen. De gegevens van de griffie zijn er ook.

RES planHet Holland Rijnlandse RES document
Op te wekken TWh
Percentage van totale gemeenteverbruik(Zoek het totale verbruik van je gemeente hier: Energietransitie)
Wanneer klimaatneutraal/energieneutraal
Lokale actiegroep Hier had uw actiegroep kunnen staan
Aantal windturbines
Windturbinelokaties
Aantal Hectare zonneveld
Zonneveldlokaties
Biogas vergister
Nucleair
Schatting jaarlijkse SDE subsidie
Subsidiekosten per huishouden
Door |2021-01-04T14:48:39+01:007 december 2020|Holland Rijnland, Kaag en Braassem|2 Reacties

2 reacties

  1. Harry Ten Holter 24 december 2020 om 08:58- Antwoorden

    De bron van alle kracht is in het atoom. Als wij 10% van de wetenschap besteed aan ruimte gedoe hadden aangewend ter verdere bestudering van toepassing van atoomenergie, in het bijzonder van het benutten van reststoffen van centrales, zou het hele probleem al lang opgelost zijn. Dan kunnen alle zielige hulpmiddelen zoals zonneparken en windmolens te land en ter zee worden gesloopt. Veel rivieren krijgen dan ook weer hun oorspronkelijke door de planeet aangelegde loop, omdat de waterkrachtcentrales niet langer nodig zijn. Kortom het komt goed, maar duurt wel lang. Eigenlijk te lang gezien de beschikbare kennis en techniek.

  2. Hans B. 24 december 2020 om 12:29- Antwoorden

    Helemaal mee eens. Helaas heeft de overheid angst gezaaid en clubs als greenpeace en milieudefensie gesponsored. Er is een bewustzijnsvernauwing bij het volk ontstaan. Daarom vrees ik dat deze waanzin nog jaren doorgaat, er de grootste kapitaal vernietiging ooit in vredestijd zal plaatsvinden maar uiteindelijk zal de wal het schip keren. Dan hebben we wel met problemen te maken die enkele grootte ordes boven de huidige liggen.
    Inmiddels hebben we niet alleen met de gesubsidieerde activisten te maken, nu zijn er grote clubs die erg veel geld gaan verdienen aan deze onzin. En dat laten ze zich niet snel afpakken.
    De ratio heeft de strijd verloren, nu is het alleen maar afwachten op grote powercuts die binnen 10 jaar een feit zullen zijn. Misschien dat er dan wat besef bij de mensen gaat ontstaan.

Geef een reactie