Maasgaardse gebiedsvisie

Deze visualisatie is gemaakt op basis van de kaart “Windpark Venray”. Hierin is sprake van 4 windzoekgebieden. We hebben de 240 meter hoge windturbines erin gemonteerd.

Als overheden gaan samenwerken schrijven ze netjes op waar ze heen willen. Zo staat er over “De Diepeling”, wat een ontgrondingsproject is, het volgende op de gezamenlijke overheden website:

De kwaliteit van het buitengebied van Horst aan de Maas en Venray wordt verbeterd en de recreatiefuncties versterkt. Hiervoor werken de gemeente Horst aan de Maas, gemeente Venray, Provincie Limburg en Waterschap Limburg actief samen in het uitvoeringsprogramma Maasgaard.

Maar hoe ziet dat er dan uit? Leo zat met dezelfde vraag en gaf ons deze beelden. Waarbij onze video editor opmerkt dat het wel erg dicht op de camping zit. Afijn; altijd de discussie hier, we weten de exacte positie niet dus onze beelden kunnen afwijken van de toekomstige werkelijkheid. Maar dit geeft in elk geval een goede indruk van “versterkte recreatiefuncties”.

De foto’s hebben een minder exacte benadering van de lokaties van de video.

Door |2021-02-16T12:24:47+01:0016 februari 2021|Noord- en Midden Limburg, Venray|2 Reacties

2 reacties

 1. Dionne Boks 20 februari 2021 om 12:32- Antwoorden

  Jullie zijn zo goed bezig! Zouden jullie het dorp Geijsteren ook op willen nemen, dat ontbreekt nu op het kaartje met de zoekgebieden en ons dorp met lintbebouwing ligt vlak bij zoekgebied 1 ? Onze actiegroepleden zijn woonachtig in Geijsteren.
  Op de hoek van De Geijsterseweg en De Zomp ligt bijvoorbeeld een bewoonde boerderij. En verder is er vlakbij een grote parkeerplaats van het Landgoed Geijsteren waar veel bezoekers uit Venray en de omliggende dorpen parkeren voor ze gaan wandelen op het landgoed.
  Ik heb de vraag naar een bijdrage voor een donatie aan jullie uitstaan in onze groep.
  Bij voorbaat weer heel hartelijk dank voor jullie hulp.

  • Redacteur 20 februari 2021 om 14:25- Antwoorden

   Geen punt, we zijn dol op beeld! Beelden vanaf de golfclub en de camping zijn ook welkom.

Geef een reactie