Odijk en Houten

Langs de Kromme Rijn aan de noordzijde van Odijk is goed te zien hoe de windturbines rond het dorp eruit gaan zien:

Het komt er ongeveer zo uit te zien tussen Odijk en Houten bij buurtschap ’t Burgje:

De RES van regio U10 heeft onder “denkrichting inwonerswind” een groot aantal lokaties aangegeven als mogelijke plek voor windturbines. Die lokaties komen niet helemaal uit de lucht vallen: Al in 2018 gaf een Pondera rapport deze lokaties aan. We gebruikten deze kaart voor het monteren van de windturbines in de video:

Door |2020-12-24T13:22:11+01:0010 oktober 2020|Bunnik, U10-U16|7 Reacties

7 reacties

  1. Frank Bosch 3 oktober 2020 om 21:14- Antwoorden

    Niet doen, alle rapporten geven geen positief advies. Kosten en baten pakken negatief beeld. Gelet op de geen die we al hebben.

  2. Arie Verheul 4 oktober 2020 om 23:09- Antwoorden

    Mooie vergezichten. Wat is daar mis mee als we daarmee onze eigen stroom mee op kunnen wekken?

    • D gent 11 oktober 2020 om 11:05- Antwoorden

      wat de een mooi vind vind de ander lelijk. We moeten kijken naar de impact op leefbaarheid voor mens en dier. In dit geval is de impact en de kosten (en de weerstand onder de bevolking) erg groot. Tegelijkertijd zijn dit zo’n beetje de stomste plaatsen in Nederland om molens neer te zetten

  3. D gent 11 oktober 2020 om 11:01- Antwoorden

    Wat een bizarre landschapsvervuiling. Cenraal nederland is de slechtse plek om windenergie op te wekken, het waait hier het minst (en minst hard) bvan heel nederland. Niet doen, zet die lelijke dingen ergens anders neer

  4. C. van Aken 2 januari 2021 om 12:28- Antwoorden

    Subsidie maakt veel kapot. Volgens de laatste berichten worden de turbines nog wat groter 6Mw, ipv 4 Mw. En participatie van omwonenden (zij die de overlast gaan ervaren), daar blijft weinig van over. Kosten te over: afschrijving, rente, kosten onroerendgoedbelasting, aanvraag vergunning. Ja, de gemeenten varen er wel bij. En de grondeigenaren, die kan je niets kwalijk nemen, noem het omkopen. Nogmaals, subsidie maakt veel kapot. bezint eer gij begint.

  5. C. van Aken 7 januari 2021 om 16:17- Antwoorden

    Hierbij informatie van professor Leidse Universiteit:
    Waar windmolens staan gepland, klinkt al snel de naam van audioloog Jan de Laat van het Leids Universitair Medisch Centrum. Die publiceert binnenkort de resultaten van een literatuuronderzoek naar de effecten van het geluid van windmolens op het lichaam. Windmolens produceren gemiddeld 47 decibel, het geluid van een vaatwasser, maar ze creëren ook infrasoon geluid. Deze onhoorbare prikkeling van de zintuigen in het middenoor kan een gevoel van zeeziekte oproepen. Plus slapeloosheid, concentratieverlies en hoofdpijn veroorzaken. Zijn advies, gebaseerd op een eerste literatuuronderzoek twee jaar geleden: bewaar een veilige afstand van 10 keer de ashoogte van een windmolen.
    Dus dat wordt dan 2,5 kilometer afstand van een huis en niet de gangbare 400 meter. Of is onze gezondheid niets waard?

  6. Annemieke 3 maart 2021 om 16:27- Antwoorden

    dit ziet er heel slecht uit, overal die vreselijk windmolens, met hun lawaai en slecht voor de vogels en andere dieren. Wat een horizon vervuiling. Gemeente Bunnik, Nee niet doen.

Geef een reactie