Referendum Windturbines Noord-Holland

Moet Noord-Holland massaal vol gezet worden met windturbineparken, zonnevelden en biomassacentrales? De Provincie Noord Holland gaat hierover besluiten.

Onze tips over inspraak kunnen completer. Het ultieme democratische middel is het referendum. Veel bestuurders durven er niet aan. Het zou zomaar kunnen dat inwoners iets anders willen dan zij. Waarbij de vraag rijst: Wie werkt er nou voor wie? In Noord-Holland kan een referendum afgedwongen worden als er genoeg mensen om vragen. Een aantal inwoners heeft besloten dat te doen:

Tijdens de RES 1.0 inspraakavond bij de vergadering van de Provinciale Staten van Noord-Holland, gehouden op donderdag 3 juni 2021, hebben wij als Stichting Noord-Holland Referendum de Provincie Noord-Holland gevraagd om de Regionale Energie Strategie (RES)-plannen te heroverwegen alvorens hiermee in te stemmen.

Stichting Noord-Holland Referendum is ontstaan uit een groep gelijkgestemde burgers en verenigingen met grote zorgen over het gebrek aan betrokkenheid van burgers en het democratisch proces bij ingrijpende provinciale besluiten.

Zoals de huidige energieplannen er nu liggen wordt er gesuggereerd dat er draagvlak is onder bewoners in Noord-Holland. Wij willen dat draagvlak toetsen aan de werkelijkheid en initiëren daarom de procedure naar het eerste provinciale referendum in de provincie Noord-Holland.

Wij willen zorgen dat:

 • lokale bewoners eerst objectief geïnformeerd en betrokken worden;
 • de financiële impact en de impact op de leefomgeving zorgvuldiger wordt onderzocht en er geen overhaaste besluiten worden genomen;
 • er naar een meer realistische en meer gevarieerde energiemix wordt gekeken alvorens de RES1.0 goed te keuren;
 • burgers in het algemeen meer over ingrijpende besluiten kunnen meebeslissen.

Met het referendum geven wij de burgers een stem om zich uit te spreken over de RES1.0 plannen. Volg ons en onderteken op:  www.nh-referendum.nl

Contactgegevens:

Stichting Noord-Holland Referendum

E: info@nh-referendum.nl

T: 06-14630212  of  06-10038283

Door |2021-06-21T10:40:21+02:0021 juni 2021|Nieuws, Noord-Holland Noord, Noord-Holland Zuid|4 Reacties

4 reacties

 1. Vervloed 21 juni 2021 om 20:05- Antwoorden

  Prachtig initiatief. Teken graag een evt. petitie.

 2. Paul Schalk 21 juni 2021 om 21:29- Antwoorden

  Stoppen met die vreselijke turbines.

 3. I Klimmert 22 juni 2021 om 14:58- Antwoorden

  Ik teken dan ook.

 4. Mara de Vries 23 juni 2021 om 18:00- Antwoorden

  Geen windmolens in IJmeer!!! Maak een park op zee. Nu staan er ineens 8 voor Pampus, bij Almere voor de kust@

Geef een reactie