Roerdalen

Op de Gemeentesite komt te staan wanneer en waar inspraakbijeenkomsten zijn. De raadsleden staan er ook op zodat u ze kunt emailen of bellen. De gegevens van de griffie zijn er ook.

RES planDe RES documenten
Op te wekken TWh
Percentage van totale gemeenteverbruik(Zoek het totale verbruik van je gemeente hier: Energietransitie)
Wanneer klimaatneutraal/energieneutraal
Lokale actiegroep Hier had uw actiegroep kunnen staan
Aantal windturbines
Windturbinelokaties
Aantal Hectare zonneveld
Zonneveldlokaties
Biogas vergister
Nucleair
Schatting jaarlijkse SDE subsidie
Subsidiekosten per huishouden
Door |2021-01-27T12:08:26+01:0027 januari 2021|Noord- en Midden Limburg, Roerdalen|1 Reactie

Eén reactie

 1. Hans Heijnen 27 januari 2021 om 11:50- Antwoorden

  Momenteel ligt de aanvraag voor de bouw van zeven windenergie-installaties op het voormalige Britse militaire vliegveld Niederkrüchten-Elmpt (Duitsland) tot 16 februari 2021 ter visie, zie https://www.uvp-verbund.de/trefferanzeige?docuuid=E6A01603-AEE2-4DAA-9374-CAB4EE06B80E
  Met deze video, https://www.youtube.com/watch?v=lx91tLp3NhA&t=59s proberen we de visueel ruimtelijke effecten van dit plan op de omgeving in grenstreek in beeld te brengen.

  Het voormalige vliegveld ligt in het hart van het internationale grenspark Maas-Swalm-Nette en is aan alle kanten omringd door beschermde natuurgebieden zowel in Duitsland ( Elmpter Schwalmbruch, Lüsenkamp) als in Nederland (Meinweg). Omdat de windturbines 243 meter hoog (vier keer hoger dan de Munsterkerk in Roermond) worden en het vliegveld gelegen is op een plateau van ruim 70 + NAP zullen ze op veel plaatsen een negatieve impact hebben op het bestaande landschapsbeeld. Met name de nu nog fraaie vergezichten in de Meinweg (gemeente Roerdalen) en het Elmpter Schwalmbruch (gemeente Niederkrüchten) zullen ernstig worden aangetast. De nadelige impact op het landschapsbeeld zijn op grond van de hoogte van de installaties niet te vermijden. Daarom wil initiatiefnemer, indien het project doorgaat deze nadelen afkopen.
  De vraag is of deze locatie, gelet op de ligging midden in een natuurpark wel de juiste is.

  Verantwoording
  Bij het maken van deze video is gebruik gemaakt van een 3d model van een windturbine in Google Earth. Dit model is opgeschaald naar een tiphoogte van 243 meter. De foto’s van de kijklocaties zijn passend gemaakt door voor de camerapositie in te vullen de breedtegraad, lengtegraad, hoogte, koers en de tilt.
  Verder is het gezichtsveld van de camera ingevoerd. Deze werkwijze is getoetst aan de hand van reeds bestaande windturbines in de buurt en gaven waarheidsgetrouwe beelden.

Geef een reactie