Schellingwoude

Schellingwoude ligt in Amsterdam-Noord. Het is een dorp op zich met alle voordelen van landelijk wonen en de nabijheid van de altijd enerverende Amsterdamse binnenstad.
Ook in Schellingwoude zoekt de gemeente Amsterdam (GL, D66, PvdA en SP) een aantal plekken voor het plaatsen van 150 meter hoge mega-windturbines zeer dicht op de bewoners, met alle gevolgen van dien. Schellingwoude is een eeuwenoud dijkdorp / wijkje aan het IJ, net binnen de ringweg A10. Samen met de andere dorpen Durgerdam, Ransdorp, Zunderdorp en Holysloot, maakt Schellingwoude deel uit van Landelijk Noord. Dit ongerepte gebied kenmerkt zich door de lage bebouwing, pittoreske vergezichten en een enorme rijkdom aan zeer kwetsbaar flora en fauna (waaronder de rosse vleermuis, de buizerd en de zilverreiger). Een groene oase, ook voor de bewoners van Amsterdam die hier in grote getalen komen om te recreëren. Bovendien betreft het hier de Amsterdamse Hoofdgroenstructuur, Bijzonder Provinciaals Landschap, weidevogelgebied, beschermd dorps- en stadsgezicht, en liggen er een aantal prachtige volkstuinen waar honderden Amsterdammers een tuin onderhouden en waar ze 6 maanden per jaar ook in de nacht mogen verblijven, maar dat voortaan onder een industriële windturbine moeten doen. Die staan namelijk binnen 100 meter van de volkstuinen ingetekend… Hoe is dit allemaal mogelijk? Inwoners begrijpen het niet, maar de plannen denderen door.

Deze animatie is gemaakt met een foto vanaf de eerste verdieping. Omdat de hoogte van de flat links bekend is, kon de hoogte van de turbine vrij exact worden bepaald.

Dit is vanaf de NoorderIJdijk. We hebben deze turbines ook vanaf de andere kant.

Dit is de Schellingwouderdijk waar je (in Amsterdam dus) gewoon je skelter buiten kan laten staan zonder gedoe.

Rand van het dorp: de Wijkergouw

Door |2021-03-21T14:32:52+01:0018 maart 2021|Amsterdam, Noord-Holland Zuid|2 Reacties

2 reacties

  1. Mary Takkem 21 maart 2021 om 14:21- Antwoorden

    Waarom wordt er gewoon over ons heen gewalst? Het is beter om de leidingenzone van de lichtmasten aan te houden als het niet anders kan .. p

  2. mb 28 maart 2021 om 13:31- Antwoorden

    Benieuwd waar de mensen wonen die dit beslissen.

Geef een reactie