Windmolens in Olst-Wijhe?

Windmolens in Olst-Wijhe? ,,Misschien zijn andere plekken in de regio veel beter als locatie”

Of, hoeveel en hoe snel er windmolens komen in de gemeente Olst-Wijhe moet volgend jaar rond deze tijd bekend zijn. Het regionale energieplan voor West-Overijssel (RES) is in concept klaar, maar geeft hier nog geen uitsluitsel over. Wethouder Marcel Blind is over één ding duidelijk: ,,We gaan in Nederland stroom opwekken met zon en wind. Die afspraak is er.” (Lees verder in de Stentor…)

De inwoners van gemeente Olst-Wijhe zijn er niet gerust op. Hoewel de Regionale Energie Strategie dus geen uitsluitsel geeft zijn er plattegronden in omloop met zoekgebieden. Dit speelt al sinds 2017: Toen werden in de buurt van Boskamp, Herxen, Den Nul en aan de overkant van de IJssel bij Marle en Welsum de bouw van windmolens overwogen. Het veenbrandje is door de behandeling door het college van Burgemeester en wethouders van de RES weer wat opgelaaid. Daarom hebben we dankzij bezorgde inwoners deze impressies van eventueel toekomstige molens gemaakt.

Door |2020-10-04T18:09:52+02:0012 juli 2020|Olst-Wijhe, West-Overijssel|1 Reactie

Eén reactie

  1. Huub van Roosmalen 13 juli 2020 om 09:30- Antwoorden

    In het artikel in de Stentor stelt wethouder Blind: “De discussie over de noodzaak van groene energie gaan we niet opnieuw voeren. Er ligt een internationaal en nationaal klimaatakkoord en dat is democratisch tot stand gekomen”. Daar is helemaal niets democratisch aan, de burgers van dit land zijn het in het geheel niet aan te pas gekomen.

Geef een reactie