Deventer commotie

Heel Deventer slaat aan het photoshoppen. En niet zonder succes! Na de realistische afbeeldingen van DeventerWint wilde Eddy Scheffer de Deventenaren wat duidelijker maken waar het over gaat. Dat deed hij door een windturbine naast de Lebuïnus te laten zetten. Het gewenste effect had het; Zijn afbeelding haalde “de Stentor”:

(Lees het hele artikel….)

Eddy’s manier om de effecten van de energietransitie helder te maken voor inwoners werkt. Het artikel kreeg veel reacties. Hij gebruikte een foto van Jeroen Kleiberg, die professioneel fotografeert.
De plannen om een stuk of 3000 windturbines in Nederland te plaatsen zijn zonder afbeeldingen wat abstract. De meeste inwoners hebben niet in de gaten wat dat betekent. Overal komen windturbines, bij iedereen in de buurt. Normaal gesproken maken wij alleen afbeeldingen van reële RES locaties (de kans dat er een duurzaamheidswethouder echt hier een windturbine laat plaatsen is vrij klein), maar Eddy’s initiatief vinden we zo slim dat we er weinig aan toe te voegen hebben. Het enige wat wij nog konden doen is de turbine laten draaien:

Door |2022-03-06T12:01:34+01:0026 januari 2021|Deventer, West-Overijssel|0 Reacties

Geef een reactie