Groene driehoek bij Zeist

Meer Berichten Laden

Tussen Zeist en Bunnik ligt een stukje groen wat wel  “de Groene Driehoek” wordt genoemd. Het is bekend bij veel fietsers uit Zeist, omdat het een prettige route is voor een recreatief tochtje. Tegelijkertijd kan het fietsuitje nuttig worden besteed door het kopen van verse groente en fruit bij een boerderij. De burgemeester en de wethouders zien het als een geschikte plek voor grote windturbines. Het gaat er ongeveer zo uitzien:

Zeist valt onder de RES regio U10/U16. Het RES regiodocument stelt dat er plek is voor zo’n 300 windturbines in de regio. Dit wordt genoemd “denkrichting wind minimaal”. Dat wil niet zeggen dat ze er komen, maar dat het zou kunnen. Eerder werd in buurgemeente Utrechtse Heuvelrug de kont tegen de krib gezet toen windturbines hier ter sprake kwamen. De raad van Zeist is niet dezelfde raad natuurlijk.

Op de achtergrond ziet u de windturbines in de gemeente Bunnik. Om een kijkje te nemen van dichterbij gaat u naar Odijk.

Meer Berichten Laden
Door |2020-10-15T17:47:18+02:007 oktober 2020|U10-U16, Zeist|3 Reacties

3 reacties

  1. Maarten Jansen 7 oktober 2020 om 14:30- Antwoorden

    Beste redactie, mooie beelden.
    Ik zou de windmolens op de goede plek zetten, ze komen te staan tussen het spoor en de A12 en dan max 75 mtr van de snelweg met plm 300 meter tussen ruimte. Zou graag even telefonisch contact willen hebben. Met vriendelijke groet, namens werkgroep de Groene Driehoek, Maarten Jansen

Geef een reactie