Regio Amersfoort 57% fossiel in 2030

RES regio Amersfoort heeft geen boodschap aan klimaatneutraal 2030. De concept-RES gaat er over 10 jaar vanuit dat 57% van de energievoorziening nog bestaat uit wat we al gewend zijn. Opvallend is dat maar 4,5% van de energie uit windturbines gaat komen. Daarvoor plaatst de regio turbines op de Leusderheide. Een grote inzet wordt gedaan op “omgevingswarmte” en geothermie. Gezien het kleine aandeel windenergie is het de vraag of dat voor RES regio Amersfoort zinvol is. Op basis van de cijfers kan Amersfoort zonder.

De cijfers zijn te vinden in het RES regio Amersfoort concept bod. In dit document mikt men op 49% minder CO2 in 2030. De regio ambtenaren schrijven dat ze het gaan doen met grootschalige zon- en windenergie. Daarvoor zijn 77 windmolens of 690 hectare zonnevelden nodig, schrijven ze op vragen van raadsleden over de aantallen. Dat Amersfoort in de verste verte die aantallen niet haalt in 2030 valt blijkbaar niet echt op. Gemeente Amersfoort heeft geen inspraak op de kalender staan. Gemeente Leusden krijgt de grote opgave.

Vanaf 1 april is er op het online platform (www.resregioamersfoort.nl) een reactieformulier beschikbaar waar iedereen die dit graag wil, een reactie kan insturen over de Regionale Energie Strategie van de Regio Amersfoort. Het online reactieformulier blijft tot en met 30 april beschikbaar. Alle ingestuurde reacties worden gebundeld en aan de stukken toegevoegd die ter besluitvorming worden voorgelegd aan de gemeenteraden, provinciale staten en het dagelijks bestuur van het waterschap.

Berichten over deze RES-regio:

Door |2020-10-04T18:09:50+02:0020 juli 2020|Amersfoort, Amersfoort|0 Reacties

Geef een reactie