De blik vanaf Vathorst

Vathorst is een woonwijk van Amersfoort. De inwoners kijken uit over de weides naar Nijkerk. Een Vathorster stuurde ons deze foto’s die vanaf de rand van Vathorst richting Nijkerk kijken. Het mooie avondlicht was een uitdaging voor onze gif-bakker.

Deze foto is vanaf de Domstraat. Rechts op de foto is een GSM mast van 26 meter hoog te zien. Die staat op 700 meter afstand, de dichtstbijzijnde turbine op 1200 meter.

Dit is vanaf Waterdorp.

Gemeente Nijkerk heeft het via de wethouder over 2 windturbines, maar noemt in de formele stukken “minimaal 2” windturbines. Daarom gebruiken we de 4 zoekgebieden die de gemeente heeft aangegeven op een “mogelijke” manier. We maken dus beeld van “mogelijke” windturbines. Wanneer de plannen preciezer worden en het aantal vast wordt gesteld, maken wij natuurlijk graag de beelden van de plannen.
Maar zoals schrandere Nijkerkers aangeven: Als er éénmaal 2 staan, wordt het argument dat meer best ook wel kan, er staan er nu toch al een paar. Daarom is “zoekgebied” een indicator die op de langere termijn interessanter is dan een beleidsstuk met “minimaal 2”. Zie ook Nijkerk.

Door |2021-10-31T11:53:20+01:0028 oktober 2021|Amersfoort, Amersfoort|1 Reactie

Eén reactie

  1. Chris Bruijnes 29 oktober 2021 om 09:47- Antwoorden

    Watereiland moet zijn: Waterdorp

Geef een reactie