RES NEE! Zeggen…. Gemeenten!?

Wat als ik gewoon NEE zeg?

RES regio Groningen kampt met een opvallend verschijnsel: Maar liefst 5 gemeenten keren zich tegen de RES. De regio krijgt grote windparken. Na voor wat betreft de gaswinning veel lasten en weinig lusten te hebben gekregen zijn de Groningers niet enthousiast om weer als wingewest te worden gebruikt. De weerstand is ook opgevallen bij Groenlinks, een groot voorstander van grootschalige opwekking van stroom met windturbines en zonnevelden. Na het nieuws dat de tweede kamer een onderzoek naar kernenergie wil sluit zelfs Groenlinks in Groningen daar bij aan.

Het Dagblad van het Noorden schrijft er dit over:

Veendam zegt als vijfde gemeente nee tegen de RES: GroenLinks-voorman wil onderzoek naar kernenergie

Na Delfzijl, Oldambt, Pekela en Stadskanaal zegt ook Veendam nee tegen de Regionale Energie Strategie; het bod van de provincie Groningen voor de opwekking van duurzame energie. Lees verder….

Welke gevolgen deze afwijzing van de Groningse gemeenten heeft is nog niet helemaal duidelijk. Gemeenten als Delfzijl en Stadskanaal worden al bebouwd met windturbines. Die projecten hebben met de RES niet zoveel te maken; het waren plannen die al lang geleden zijn gestart. Voor de andere gemeenten die zich moeten beraden is het interessant de Groningse gebeurtenissen te volgen. Want wat nou als ik gewoon “nee” zeg?

Door |2020-09-29T14:22:33+02:0029 september 2020|Delfzijl, Groningen, Oldambt, Pekela, Stadskanaal, Veendam|0 Reacties

Geef een reactie