Weer Lage Weide

Al in 2014 was er sprake van om windturbines op industrieterrein Lage Weide in Utrecht te zetten. Toen verschenen de buren van Lage Weide. Die buren hebben ondertussen enige ervaring als actiegroep. Want door hen kwamen er geen windturbines op Lage Weide. Zeven jaar later; de gemeenteraad van Utrecht heeft zich bedacht, en wil er toch weer eens naar kijken. De website van de buren was er nog, al is hij wat kaler dan voorheen, toen er meer over de windturbines te vinden was. Het gaat nu om machines van 240 meter hoog. Dat is vanaf de nieuwbouwwijk Leidsche Rijn goed waar te nemen. Daar zijn deze foto’s gemaakt. Op de Leonard Bernsteinkade.

De buren schrijven: “De Buren van Lage Weide zijn absoluut voorstander van duurzame energie. Het is ons duidelijk dat er veel moet gebeuren om klimaatverandering tegen te gaan, maar de plaatsing van windmolens in stedelijk gebied is volledig misplaatst.”
Maar, de gemeenteraad van Utrecht zit er niet zomaar zonder steun van de bevolking natuurlijk. Er zijn ook veel Utrechtse inwoners die er zo tegenaan kijken als deze inspreker in de Utrechtse gemeenteraad.

Door |2021-12-07T21:54:00+01:007 december 2021|U10-U16, Utrecht|0 Reacties

Geef een reactie