Welke klopt er nou?

Inwoners van het dorp Bokhoven vroegen of we konden helpen met afbeeldingen.  Hun buurgemeente Heusden heeft 4 windturbines op de planning staan op de gemeentegrens (komt vaker voor), nabij Bokhoven; een beschermd dorpsgezicht.

Om de inwoners én de gemeente een beter inzicht te geven in de landschappelijke veranderingen maakt RES in Beeld natuurlijk graag een impressie van de “nieuwe omgeving”.

Het project is in ‘vroege’ fase. Er is een principeverzoek tussen energiebedrijf RWE en de gemeente Heusden. Het project valt onder RES Hart van Brabant (Bokhoven valt overigens onder RES Noord-Oost Brabant).
De plannen zijn te vinden op Windpark de Geldersewaard. De foto bij “visualisatie” is toevallig vanaf dezelfde plek genomen als de foto boven.
Op de foto’s is de bedrijfshal van van der Sanden Hedikhuizen te zien. Die hal is 12,5 meter hoog volgens het bestemmingsplan. Dan is de turbine 13.1 keer zo hoog. Het toeval wil namelijk ook nog dat de afstand van de hal tot de camera en de turbine tot de camera gelijk is. En dan lijkt het RWE plaatje maar 9 keer de halhoogte te laten zien.
Zelfde bedrijfshal ander standpunt
Het maakt uit of er een telelens of een breedbeeld lens wordt gebruikt. Met een telelens lijken de zaken verder weg groter, en met een breedbeeld lens kleiner. Een foto is dus altijd een impressie van de werkelijkheid, want zelfs een lens met de bolling van het menselijk oog kan niet het beeld van het menselijk oog maken. Uw blik is namelijk veel breder dan een plaatje op een scherm.
Breed, maar nog niet zo breed als uw blik.
U mag helemaal zelf weten wat u van de plaatjes vindt. Door een bolle lens te gebruiken zorgt RWE dat de turbines een soort sprietjes in de verte lijken. Wij zijn verder volkomen transparant in hoe wij de hoogte hebben berekend en ingetekend. Niets gaat echter boven bewegend beeld of foto’s van bestaande turbines.
Door |2021-06-15T13:24:49+02:0014 juni 2021|'s-Hertogenbosch, Hart van Brabant, Heusden|0 Reacties

Geef een reactie