Zeist

Op de Gemeentesite komt te staan wanneer en waar inspraakbijeenkomsten zijn. De raadsleden staan er ook op zodat u ze kunt emailen of bellen. De gegevens van de griffie zijn er ook.

RES planHet U10/U16 RES document
Op te wekken TWh
Percentage van totale gemeenteverbruik(Zoek het totale verbruik van je gemeente hier: Energietransitie)
Wanneer klimaatneutraal/energieneutraal
Lokale actiegroep Hier had uw actiegroep kunnen staan
Aantal windturbines7
Windturbinelokaties2
Aantal Hectare zonneveld
Zonneveldlokaties
Biogas vergister
Nucleair
Schatting jaarlijkse SDE subsidie
Subsidiekosten per huishouden
Door |2020-12-05T09:43:04+01:008 mei 2020|U10-U16, Zeist|5 Reacties

5 reacties

 1. Jan van Rookhuijzen 28 juni 2020 om 19:58- Antwoorden

  Wat worden de specs van de molens (hoogte/vermogen)?
  En is er de mogelijkheid te financieel participeren? Hoop wel dat het bos zoveel mogelijk gespaard wordt bij de aanbouw en weer netjes wordt opgeleverd.

 2. J.Aben 20 september 2020 om 10:19- Antwoorden

  Op dit moment zijn er Ronde Tafel gesprekken gaande. Een eerste serie is geweest op do 17 september, op 24 september volgt een tweede avond. Er is veel weerstand tegen windmolens. Het tast de leefomgeving aan van mensen, vogels enz. Gaat voorbij aan de cultuur historische waarde van de gebieden rond de A12 en Kromme Rijnstreek Er zou goed overleg plaats vinden met omwonenden. Volgens twee sprekers, woonachtig in de buurt van de A12, is dat niet het geval. Ook is er weerstand vanuit Odijk. Immers, windmolens met een lengte van 2x de Domtoren, zijn vanuit Odijk goed zichtbaar

 3. C. van Aken 7 januari 2021 om 16:22- Antwoorden

  Hierbij een reactie van Professor van de Universiteit Leiden:
  waar windmolens staan gepland, klinkt al snel de naam van audioloog Jan de Laat van het Leids Universitair Medisch Centrum. Die publiceert binnenkort de resultaten van een literatuuronderzoek naar de effecten van het geluid van windmolens op het lichaam. Windmolens produceren gemiddeld 47 decibel, het geluid van een vaatwasser, maar ze creëren ook infrasoon geluid. Deze onhoorbare prikkeling van de zintuigen in het middenoor kan een gevoel van zeeziekte oproepen. Plus slapeloosheid, concentratieverlies en hoofdpijn veroorzaken. Zijn advies, gebaseerd op een eerste literatuuronderzoek twee jaar geleden: bewaar een veilige afstand van 10 keer de ashoogte van een windmolen.
  Dus is dat al snel 2 – 2,5 kilometer afstand tot een huis, in plaats van de gebruikelijke afstand van 400 meter. Of is onze gezondheid niet van belang?

 4. C. van Aken 20 januari 2021 om 08:36- Antwoorden

  Groningse dorp Meeden:
  „Zelfs inwoners die tegenstanders van het windpark altijd hebben uitgelachen, komen nu ongerust op me af”, vertelt Johan Mulder van de dorpsraad. „’Verdikkeme, ik heb er toch last van’, zeggen ze dan. Sommigen stellen dat er minder vogels zijn, maar de meesten klagen over slaapverstoring. Ik weet niet goed wat we hiertegen kunnen doen, maar we bundelen tenminste de gezondheidsproblemen. Dat die turbines bulderen, dat kan ik wel bevestigen, ja.”

  Een geval van windmolen-aanstelleritis? Dat is te makkelijk, aldus medici. Klinisch-fysicus en audioloog Jan de Laat van het Leids Universitair Medisch Centrum legt de laatste hand aan een studie naar een kleine duizend, veelal buitenlandse wetenschappelijke artikelen. Allemaal over het verband tussen medische klachten en windturbines. Hij tracht zijn conclusie neutraal te formuleren. Maar dat het fout gaat in Nederland, staat volgens hem als een paal boven water.

 5. C. van Aken 27 februari 2021 om 21:06- Antwoorden

  Mollen verdwijnen waar windturbines verschijnen! Mollen zijn zeer gevoelige beestjes. En een mens zou niet gevoelig zijn voor laagfrequent geluid, omdat wij dat niet kunnen horen? Horen niet, maar het komt bij velen wel “binnen”.
  Wij kunnen niet zomaar weg. De overheid, gemeenten die onze leefomgeving verwoesten. Helaas, dat kan dus!
  De plannen volgens de RES zijn niet verplicht! Een gemeente die luistert naar haar bevolking kan de RES gewoon naast zich neerleggen!

Geef een reactie