Brief aan gemeenteraad

(Voordat u nu zelf dingen moet gaan verzinnen om de gemeenteraad te laten weten wat u van de RES denkt, kan u ook gebruik maken van wat anderen al goed deden.)

Beste gemeenteraad,

In onze regio wordt binnenkort beslist over plaatsing van windmolens en zonneparken.
We wonen in een prachtige regio, met eigenlijk nog heel veel natuur en eeuwenoude cultuurlandschappen; De molenviergang in Aarlanderveen, de Lagewaard, De Reeuwijkse plassen, de Groene Jonker, het Rietveld, noem maar op. Ik ken de regio op mijn duimpje en ik kan zeggen, het is hier prachtig. Als de plannen voor windmolens en zonneparken doorgaan zal dat drastisch veranderen.  Weidevogels, die het al moeilijk hebben lijden onder windmolens, maar ook onder zonneparken. De horizonvervuiling is enorm. Windmolens zijn schadelijk voor de gezondheid. Onze prachtige omgeving zal veranderen in een industrieel energielandschap. Ik heb de afgelopen weken enkele plekken bezocht die door de energietransitie al zijn aangeraakt; Urk, de IJsselmeerkust van Friesland (Zurich), Zuid Beveland. Het is daar echt afschuwelijk. Op de site https://Resinbeeld.nl   kunt u per regio zien wat de impact van de plannen op ons landschap is. Voor onze regio is de url   https://resinbeeld.nl/midden-holland/. Kijkt u vooral. Het is heel informatief. De gevolgen van de RES zijn daarin gevisualiseerd en de schrik slaat je om het hart. Laten wij die weg in Alphen niet gaan.

We zitten nu in de nasleep van de toeslagenaffaire. Kenmerk daarvan is dat de overheid over haar eigen burgers heen walst. En met zijn allen willen we dit niet meer. De overheid moet er juist vóór haar burgers zijn.
Nu, bij de energietransitie en de plaatsing van windmolens en zonneparken, zien we dezelfde mechanismen als bij de toeslagenaffaire. Met miljoenen kostende campagnes moeten de burgers over de streep getrokken worden. Big Energy, met hulp van de milieubeweging, walst over de burgers heen. Ik heb meegedaan aan de inspraakronde van de gemeente Alphen. Je zit gewoon tegenover een gelikte pr-machine. Helemaal niet gericht op inspraak en meningsuitwisseling, maar op conformisme en het er door drukken van de plannen. Je voelt je gewoon machteloos. De volgende Toeslagenaffaire als ik het zo mag noemen is in de maak. Nu met als resultaat de totale verwoesting van ons Landschap.  Laten wij  dat in Alphen voorkomen.

Ik bied u hierbij een krant aan met bijdrages van de stichting Clintel. Met een hele andere kijk op de energietransitie, Een geluid dat je in de gewone media eigenlijk niet hoort. Des te interessanter om daarvan eens kennis te nemen. Ik vond het verhelderend. Ik ben benieuwd wat u daar van vindt.

Ik vrees dat ik niet op kan tegen de macht van Big Energy en de milieubeweging.
Toch wil ik u mijn zorgen kenbaar maken. Het zijn oprechte zorgen die bij veel burgers leven.
Het zou u als politici sieren hier meer naar te luisteren en minder naar de grote energiemultinationals.
Neemt u eens contact op met de organisatie Clintel.

Met vriendelijke groet,

Frans Lems

Door |2021-05-03T12:38:43+02:003 mei 2021|Midden-Holland|0 Reacties

Geef een reactie