Extra “windwinning” Culemborg

Beeld vanaf de Citroenvlinderweg, kruising Wethouder Schoutenweg in Culemborg. Je ziet de bestaande drie windmolens, gevolgd door de 6 windmolens van de Combi-MER,  ashoogte 180 meter, tiphoogte 270 meter!

Berichten over Culemborg:

We hebben foto’s gekregen van een bezorgde Culemborger. Het gaat hier om  Plan “Windwinning Culemborg” waar we al eerder beelden van maakten. Deze fotomontages zijn gemaakt door de bezorgde inwoner die vermoed dat de turbines wit worden, en in een andere opstelling staan dan de lijn die het projectbureau laat zien. Ook gebruikt hij kleinere turbines dan wij in de eerdere beelden. Omdat in de RES documenten de opstelling en hoogte niet wordt beschreven laten we daarom deze interpretatie ook zien.

Deze foto is genomen vanaf de Stokvisweg, bij de kruising met de Zoowijkse Weg in zuidelijke richting. De bezorgde burger gaat hier uit van kleine windturbines, wij gebruiken steeds de 235 meter hoge, omdat die voor de ontwikkelaars het meest rendabel zijn.
De maker van deze foto’s merkt op dat de afbeeldingen van de projectontwikkelaars te mooi zijn, ze geven een geflatteerd beeld door bijvoorbeeld de molens grijs te maken of een enorme groothoek te gebruiken als lens.
Door |2020-11-12T10:24:41+01:0011 november 2020|Culemborg, Rivierenland (Fruitdelta)|0 Reacties

Geef een reactie