Statenlid: “Doet eens plaatjes maken!”

Provinciaal Statenlid Stijn Hesselink van Overijssel wil iets wat iedereen zou moeten willen. Hij vraagt het Provinciebestuur om overal waar plannen voor windturbines zijn borden te zetten. Op die borden wil hij afbeeldingen van hoe het eruit gaat zien. Natuurlijk kom je dan bij RES in Beeld uit, want dat is wat we doen. Afbeeldingen maken van de “grootste verbouwing van Nederland”.

Deze molens staan er nog niet echt. Het is namelijk niet helemaal duidelijk wat de precieze plek gaat worden. Stijn gaf aan dat dit wel onder zogenaamd “zoekgebied” valt. Dat betekent dat er al projectontwikkelaars bezig zijn om er iets in te tekenen.

En hier ons bekende trucje van “verschijnen en verdwijnen” zodat u weet wat het verschil is.

Stijn roept het college in een “motie” op om te zorgen voor borden. Eerder vroeg de PVV fractie in Provincie Utrecht aan het Provinciebestuur om zelf afbeeldingen te gaan maken. Wat op zich niet zo gek is. Provincie Utrecht heeft schitterende software en duurbetaalde ambtenaren die beter op de hoogte zijn van wat er staat te gebeuren dan wij. Het eigenaardige is dat de overheden zelf er maar niet toe komen om afbeeldingen of video te maken. maar wel boos worden als wij dat doen.

Het gaat Stijn om zowel zonneparken als windturbines. De motie heeft in deze versie nog geen meerderheid gekregen. maar het is nog niet voorbij! De motie is aangehouden, om zo tot een 2.0 versie te komen. Daarin wordt eventueel aangevuld met dat ook digitale impressies van de plannen worden gepubliceerd.

Door |2021-01-27T21:20:38+01:0027 januari 2021|Nieuws, West-Overijssel|0 Reacties

Geef een reactie