Voorne-Putten

De windmolen photoshop koorts begon hier, in Voorne-Putten. In de overheidsteksten hadden we al in maart 2020 de bui kunnen zien hangen. Het begrip “draagvlak” wordt hier al omgebogen naar “acceptatie”. Later nog eens bevestigd in Lochem.

“Maatschappelijk draagvlak:
Voor de bespreking van de ruimtelijke inpassing van de opwek van duurzame energie met de inwoners en partners, wat spoedig zal volgen, is het van belang dat eenieder kennis kan nemen van de Energieverkenning Voorne-Putten, om met alle beschikbare informatie¬†hierover van gedachten te wisselen. Op deze wijze wordt getracht tot een maximaal maatschappelijke acceptatie voor de inpassing van de energietransitie op Voorne-Putten te komen.”

De foto’s op deze pagina zijn niet realistisch. We hebben ze gekregen van inwoners. We willen ze toch graag laten zien: Pas als er afbeeldingen zijn komt er een discussie. Tot die tijd zijn de projectontwikkelaars bezig met verhalen over hoe goed ze wel niet zijn. Pas als er afbeeldingen zijn weet iedereen waar we het over hebben.

aantal windturbines: 21 tot 2040
windturbinelokaties: 3
aantal Hectare zonneveld: 450
zonneveldlokaties: 200 ha gepland verdeeld over 25 ha in het kassengebied, 75 ha in de
grote noordelijke bos- en waterstructuur (Beerenplaat bij Spijkenisse),
25 ha in zonneparken in stadsranden en 75 ha in jonge zeekleipolders
periode 2030-2040 : 250 ha zonnevelden: nogmaals 25 ha langs stadsranden
(zonneparken), nogmaals 50 ha aansluitend op de grote
groenstructuren in de noordrand en nogmaals 175 ha in jonge
zeekleipolders (+ investeren in bijvoorbeeld krekenstelsel);

Op de website van uw gemeente komt te staan wanneer en waar inspraakbijeenkomsten zijn. De raadsleden staan er ook op zodat u ze kunt emailen of bellen. De gegevens van de griffie zijn er ook.

Gemeentesite Nissewaard Hellevoetsluis Westvoorne Brielle
RES documenten
Wanneer klimaatneutraal/energieneutraal: 2040/2050
Lokale actiegroep: windmolensn57nee
Facebook

Door |2021-01-27T10:32:19+01:0027 januari 2021|Brielle, Hellevoetsluis, Nissewaard, Rotterdam-Den Haag, Westvoorne|0 Reacties

Geef een reactie