Wethouder stopt met twitteren

Duurzaamheids Wethouder Marchal van Wijk bij Duurstede doet in het Algemeen Dagblad uitgebreid verslag van het feit dat hij opgehouden is met twitter. In het artikel noemt hij RES in Beeld als verspreider van nepnieuws.

Hij doelt onder meer op onze gefotoshopte foto van buurtschap “Steenen Brug”. Die afbeelding is gebruikt in diverse lokale media. De afbeelding hebben we gemaakt aan de hand van de overheidsdocumentatie. Daarvoor gebruiken we het Pondera onderzoek en de regio (U16) documentatie over de RES. Pondera neemt een afstand van 400 meter tot bebouwing als criterium. Dat hebben wij ook gedaan voor deze afbeelding.

De wethouder stelt:

,,Alsof Langbroek er zo gaat uitzien. Echt lariekoek. Ik ben in Langbroek geboren en getogen. Dat ze mij verwijten het mooie landschap te verkwanselen, is te triest voor woorden. Er komen in Langbroek echt geen windturbines zo hoog als de Eiffeltoren. Het eerlijke verhaal is dat enkele jonge energieke boeren met windmolens van 20 meter hoogte hun bedrijf duurzaam willen runnen. Treurig als je met angstbeelden mensen voor je wilt winnen.’’

Onze afbeelding bevat geen turbines zo hoog als de Eiffeltoren. Wij gebruiken turbines met 235 meter tiphoogte. Dat is de hoogte van moderne turbines. De Eiffeltoren is 300 meter hoog. Dat boeren kleine molens neerzetten van 20 meter doet niks af aan het RES document van de U16-regio waar Wijk bij Duurstede toe behoort. RES in Beeld is niet bezig met mensen voor zich winnen. Wij maken plaatjes van de RES plannen. Ieder maakt voor zich uit of dat een angstbeeld is.

Vorige zomer had de wethouder ook al kritiek op onze afbeeldingen. We hebben gevraagd wat er niet klopte, zodat we de afbeeldingen kunnen aanpassen. Daar kregen we geen respons op. Ook bleek in een gesprek met de wethouder begin december dat de locaties in de onderzoeken toch echt mogelijke lokaties voor windturbines zijn. Meer dan dat zeggen we ook niet. Wij maken afbeeldingen van mogelijke windturbines.

Vooral overheden die moeite hebben met onze afbeeldingen raden we aan om zelf afbeeldingen te maken. Voor de rest zijn we gaarne bereid om fouten in onze afbeeldingen te verbeteren. Als daar goede argumentatie voor is. Vreemd dat we de wethouder over de mogelijke turbines aan het Amsterdam-Rijnkanaal niet horen. We nemen maar aan dat hij onze afbeeldingen daarvan impliciet goedgekeurd heeft.

Door |2021-01-04T19:37:57+01:004 januari 2021|Nieuws, U10-U16, Wijk bij Duurstede|0 Reacties

Geef een reactie