Windturbines Wijk bij Duurstede

Meer Berichten Laden

Voor de inwoners van gemeente Wijk bij Duurstede gaat de omgeving drastisch veranderen. De nu landelijke historische gemeente die bekend staat om het vredige rustgevende landschap laat zich in de RES gelden, ondanks dat de bevolking hier niet op zit te wachten. De windturbine plannen worden genoemd in de RES documentatie van regio U10/U16. (Kijk vanaf pagina 41.)

Deze foto is gemaakt vanaf de Landscheidingsweg in de richting van de Utrechtse Heuvelrug. De toekomstige turbines staan 2 km ver weg en hebben een masthoogte van 165 meter. De heuvel op de achtergrond is zo’n 30 meter hoog.

Aan het Amsterdam-Rijnkanaal bij Wijk bij Duurstede komen mogelijk 4 grote windtubines. Dat is te zien op de kaart die het ministerie van Economische Zaken heeft gepubliceerd over de RES. De afstand tot de wijk “de Horden” is 1800 meter en tot Cothen 2 kilometer.

Het unieke coulissenlandschap ten noorden van Wijk bij Duurstede moet er ook aan geloven; Tussen de wijk “Noorderwaard” en de kern Leersum staan 9 mogelijke windturbines ingetekend, op ongeveer 2 kilometer van de bebouwing.

Een op de kaart gegeven status “in idee” betekent dat het ministerie nog geen verder uitsluitsel heeft over het plan. De gemeente kan al verder zijn, bijvoorbeeld in Oss-Den Bosch, waar het college van Burgemeester en wethouders al voorbij de ideeën fase was en de molens toch nog op “in idee” staan.

Meer Berichten Laden
Door |2020-08-03T16:53:28+02:003 augustus 2020|U10-U16, Wijk bij Duurstede|0 Reacties

Geef een reactie