Overheid wil nu ook RES beeld

Overijssels statenlid Stijn Hesselink, die ons al eerder vroeg om beeld te maken, krijgt meerderheid voor zijn plan: Overijssel gaat gemeenten helpen om RES beelden te maken.

Wij waren al een tijd geleden begonnen met de RES in beeld brengen. Een briljant idee natuurlijk, zeggen nu ook de overheden. In Overijssel is een motie aangenomen die de Provincie opdraagt gemeenten te helpen met het in beeld brengen van de RES. De motie was een ingeving van Stijn Hesselink, die ons dit al liet maken:

Het NOS journaal reageerde op het gemok in de provincies. In het bericht van eind januari werd verteld dat het met de participatie niet zo goed loopt volgens het PBL. RES in Beeld werd als voorbeeld gebruikt van wat er gebeurt als je afbeeldingen van toekomstige turbines laat zien in de omgeving van mensen. De RES opperambtenaar zei in het journaal dat de overheid die afbeeldingen moet gaan maken. We zijn een maand verder en we hebben nog niet veel ervan gemerkt. Op die statenleden die er ook om vragen na dan. Maar daarmee heb je nog geen beelden.

Stijn wil die afbeeldingen om de inwoners zo vroeg mogelijk een eerlijk en realistisch beeld te geven voordat de plannen onomkeerbaar zijn. Dat is slim van Stijn, want inwoners hebben nog nauwelijks een idee wat er staat te gebeuren. Inwoners die dat wel weten zijn inderdaad in het voordeel. Dat blijkt in Oosterhout, Aarlanderveen, Abcoude, Marle, Wijk bij Duurstede, Landsmeer enzovoort, enzovoort.

In Brabant en Utrecht schiet het nog niet zo op. Daar is geen meerderheid voor het maken van plaatjes. In Utrecht vroeg statenlid René Dercksen er al maanden geleden om. Een Groenlinks statenlid zei dat het niet nodig is omdat mensen er bang van worden. Dat is logisch. Als mensen van het plaatje bang worden zijn ze in het echt natuurlijk juist heel blij en vrij van vrees. En gelukkig.

Door |2021-03-04T10:26:29+01:004 maart 2021|Nieuws|0 Reacties

Geef een reactie