Beeld windpark Goyerbrug

De foto boven is genomen vanaf de voet van de Beusichemse Dijk in Culemborg, dus ten zuiden van de Lek, ongeveer ter hoogte van ‘Vrij’. Iets links van het midden de watertoren van Werkhoven. Die watertoren is 43 meter hoog en staat op een afstand van ongeveer 4 kilometer.

Hieronder dezelfde foto, maar nu zijn de vier windturbines bij Goyerbrug in het beeld gemonteerd. Die windturbines zijn ongeveer 240 meter hoog (tiphoogte, het precieze model is nog niet vastgesteld) en ze staan op ongeveer 2 kilometer afstand. Er wordt in Wijk bij Duurstede overwogen om rechts van deze turbines er nog een paar bij de zetten op grondgebied van die gemeente.

Op het overzicht hieronder de camerapositie, de plaats van de 4 windturbines en de locatie van de watertoren van Werkhoven. De windturbines van Wijk bij Duurstede komen aan de andere kant van het Amsterdam Rijnkanaal.

Posities van windturbines, camerapositie en watertoren

De video hieronder is genomen boven Wijk bij Duurstede in noordwestelijke richting. Vlak voor de vierde turbine ziet u de Goyerbrug, links de rivier de Lek met aan de linkeroever van die rivier de Redichemse Waard.

Door |2020-12-26T12:30:08+01:0018 mei 2020|Culemborg, Houten, Rivierenland (Fruitdelta)|0 Reacties

Geef een reactie