Kaart is terug(?)

Belangrijke mededeling over dit bericht!

Afgelopen maandagmiddag werd de kaart van het ministerie van Economische Zaken en Klimaat die wij gebruiken voor het maken van RES in Beeld – beeld achter een login geplaatst. Een fikse tegenvaller voor ons, want deze kaart is een prachtig hulpmiddel voor het in beeld brengen van de RES. Vandaag bleek de kaart weer beschikbaar. Hoewel, er is wel iets veranderd.

Ziet u het verschil? Het gaat om dezelfde URL, maar de titel van de kaart is veranderd van “Wat gebeurt hier” naar het wat ambtelijker “IdeeVormend in Ruimtelijke ontwikkeling”. Dat maakt voor ons doel niet veel uit, maar opvallend is het wel. Wat heeft het ministerie ertoe bewogen de kaart achter een login te zetten om daarna de titel aan te passen en vervolgens de kaart weer publiekelijk toegankelijk te maken?
Wij hebben een login account aangevraagd toen we niet meer bij de kaart konden. Die hebben we niet nodig.

De kaart wordt samengesteld door het ministerie op basis van de RES documenten en andere planvorming, zoals het MER onderzoek bij Barneveld. De kaart kan dus prima geverifieerd worden met andere documenten. Wij hebben de kaart tot nu als betrouwbaar beoordeeld, met als enige kanttekening dat hij soms een beetje achter loopt.

Wat de nieuwe titel suggereert is dat deze kaart “Ideeën” vormt. Dat brengt ons bij de status “in idee” van windturbines op deze kaart. Van de casus Den Bosch weten we dat de gemeente al verder op de troepen vooruit liep, en dat “in idee” meer was dan zomaar een ideetje. Sterker nog, op de kaart kunt u windturbines “In idee” aantreffen die er in werkelijkheid al staan. Wie bekend is met de plannen in polder “Rijnenburg” bij Utrecht zal de kaart met “in idee” windturbines beschouwen als meer dan zomaar een proefballonnetje. Vast staat dat de RES bezig is aan de grootste verbouwing van Nederland ooit en dat deze kaart een bruikbare blauwdruk is.

Zoek mee met wat er bij u in de buurt allemaal voor “ideeën” zijn, stuur foto/video en dan maken wij de beelden vast.

Door |2020-10-04T18:11:43+02:0021 augustus 2020|Nieuws|0 Reacties

Geef een reactie